در این مطلب از روچی درباره پارچه کرپ صحبت خواهیم کرد و بعد از معرفی کامل این پارچه به کاربرد و انواع پارچه کرپ پرداخته و در آخر نحوه خرید این پارچه را توضیح خواهیم داد.

پارچه همواره یکی از ارکان اصلی در طراحی لباس بوده است. در گذشته فقط کارخانجات بزرگ می‌توانستند در متراژهای زیاد طرح‌های جدید پارچه‌ای را تولید کنند، اما اکنون تکنولوژی به کمک صنعت نساجی آمده است تا بتوان هر طرح در هر ابعادی را تولید کرد. در سالهای اخیر یکی از انواع پارچه‌ها طرفداران زیادی پیدا کرده است و با اقبال فراوانی برای استفاده از این نوع پارچه در انواع پوشاک نظیر مانتو، لباس و حتی خرج کار، کوسن و… روبرو شده است.

معرفی پارچه کرپ

معرفی پارچه کرپ

کرپ به گروهی از پارچه‌ها اطلاق می‌شود که از ابریشم، ریون، استات، پنبه، پشم، الیاف مصنوعی و یا مخلوطی از الیاف با خصوصیات چین جزئی و یا دانه دانه شدن در سطح پارچه تولید شده باشند. پارچه کرپ پارچه‌ای نرم و کمی براق است، افت خوبی دارد و کاملاً بر روی اندام می‌نشیند. به همین دلیل از پارچه کرپ برای دوخت مانتو و لباس‌های مجلسی در طرح‌ها و رنگ‌های متنوع استفاده می‌شود.

از پارچه کرپ برای دوخت مانتو و لباس‌های مجلسی در طرح‌ها و رنگ‌های متنوع استفاده می‌شود.

پارچه کرپ از نخ پرتاب تهیه می‌شوند و در گذشته به صورت تار و پودی بوده است، اما امروزه تریکوها نیز به صورت کرپ تولید می‌شوند. ضخامت کرپ متغیر است و البته جنس آن نیز می‌تواند نرم یا زبر باشد.

کاربردهای پارچه کرپ بسیار متنوع هستند و از این نوع پارچه علاوه بر دوخت پوشاک برای دوخت منسوجات دیگر مانند پارچه رو مبلی، رومیزی، کوسن و… نیز استفاده می‌شود. دو نوع متمایز از بافت‌ پارچه‌های کرپ وجود دارند که نوع اول به کرپ نرم یا کرپ مشرقی و نوع دوم به کرپ سخت یا پیچ خورده معروف هستند.. کرپ ابریشمی که معروف‌ترین نوع آن می‌باشد، از نخ ابریشمی حاوی چسب و مواد طبیعی اولیه خود تهیه می‌شود. از ایام قدیم تا کنون، کرپ پارچه مشهور و مورد علاقه زنان برای مانتو بوده است.

کاربردهای پارچه کرپ بسیار متنوع هستند و از این نوع پارچه علاوه بر دوخت پوشاک برای دوخت منسوجات دیگر مانند پارچه رو مبلی، رومیزی، کوسن و… نیز استفاده می‌شود.

انواع پارچه های کرپ

کرپ شیفون

این پارچه نرم و ظریف با بافت تافته از نخ‌های ابریشمی نمره ۱٫۷ تکس و تراکم تار و پودی ۴۰ است. به پارچه شیفون، پارچه شبه ابریشمی نیز می‌گویند.

کرپ ژرژت

این پارچه مقاوم‌ترین پارچه در بین پارچه‌ها است و مشکل اتو زدن و نخ کش شدن پارچه‌ها را برطرف کرده است. از این پارچه بیشتر در دوخت چادر مشکی استفاده می‌شود.

کرپ ژرژت از جمله انواع پارچه های قدیمی کرپ است که در اوایل قرن بیستم توسط یک طراح فرانسوی وارد صنعت مد شد.این پارچه بسیار سبک و ظریف است و از نوعی ابریشم با نخ های بسیار پیچیده تولید شده است.

همچنین این پارچه به دلیل وجود نخ ها فیبری که در بافت پلی استر آن به صورت خیلی محکم قرار گرفته اند به گونه ای است که هنگام لمس پارچه می توان صدای بافت نخی و محکمی بودن آن را حس کرد.

کرپ ژرژت برای مواردی همچون انواع ساری های هندی، لباس عروس، تاپ و پیراهن مجلسی و لباس شب کاربرد دارد.
در پایان باید به این نکته اشاره کرد با توجه به گستردگی انواع پارچه های کرپی که در بازار وجود دارند ممکن است برخی از این نوع پارچه ها از جنس خوبی برخوردار نباشند، به همین دلیل به افراد توصیه می شوند اگر می خواهند بهترین جنس پارچه ی کرپ را تشخیص دهند، پارچه باید دارای ویژگی هایی همچون: ضخامت مناسب و سبک، کش آمدن پارچه ی کرپ و بافت سوزنی شکل باشد.

کرپ ژرسه

این پارچه کش باف پودی از ویسکوز، استات، پنبه و مخلوطی از آنها می‌باشد.

کرپ موهر

این پارچه دارای خاصیت رنگ پذیری خوبی است و رنگ‌ها را با درخشندگی و شفافیت زیادی نشان می‌دهد. این نوع پارچه گران است و دارای خاصیت کشسانی فوق العاده‌ای نیز می‌باشد.

کرپ لئونارد

از جمله دیگر انواع کرپ می توان به کرپ لئونارد اشاره کرد، برخی از کارشناسان بر این باورند که نام کرپ لئونارد به دلیل کارخانه ی تولید کننده ی نخ و پارچه ای است که این نوع پارچه را تولید می کرده است اما ممکن است انتخاب این اسم برای این نوع پارچه ی کرپ دلیل دیگری داشته باشد.

این پارچه دارای بافتی تافته است که به ندرت از کرپ در آن استفاده شده است همچنین نخ های پود این پارچه، کرپ است. از جمله موارد استفاده ی پارچه لئونارد می توان به استفاده ی آن در تهیه ی البسه ی زنانه اشاره کرد.

کرپ پوپلین

پارچه‌ای با بافت ریپس تاری و تارهای ظریف و پودهای ضخیم که ابتدا از ابریشم تهیه می‌شده است اما امروزه از پشم و پنبه و الیاف مصنوعی تهیه می‌شود.

کرپ خاویاری

این واژه بین پارچه فروشان متداول است و به پارچه‌هایی اطلاق می‌شود که سطح آنها دارای گل‌های نسبتاً درشت به اندازه یک دانه خاویار (شبیه دانه ماش) برجسته بوده و بیشتر برای دوخت چادر و مقنعه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

کرپ سیلک

این نوع پارچه مناسب مانتو، کت، دامن، شومیز، سارافون و خرج کار می‌باشد و دارای خاصیت ضد چروک و ثابت ماندن رنگ است.

کرپ گاباردین

این پارچه بیشتر به رنگ مشکی در بازار وجود دارد و دارای بافت درشت و نوعی حالت برجسته است و با توجه به ضخامتی که دارد مناسب دوخت انواع کت مجلسی می‌باشد. ایراد بزرگ این پارچه، قیمت بالا و نخ کش شدن سریع آن است.

کرپ باربی

این نوع پارچه بیشتر محصول تولیدی کشور اندونزی است و از کیفیت فوق العاده‌ای برخوردار است و به هیچ وجه دچار افتادگی و بور شدن نمی‌شود و دارای ایستایی مناسبی است. از این پارچه اغلب در دوخت مانتو و شلوار استفاده می‌کنند.

برای خرید و فروش انواع پارچه به صورت عمده با ما در ارتباط باشید

اکبر حقی زهابی

تلفن سفارش:

واتساپ 09169558627

واتساپ : 09930699356

تلگرام: @parchehdozan

ایمیل :Akbar.z1351@gmail.com